dimarts, de febrer 05, 2008

warp drive

Hola de nou bloggaires,

Fa un parell de diumenges estava davant la tele amb la meva cita inal·ludible de 'Redes' quan vaig veure el 'Punset' que entrevistava a un mexicà curiòs.

Era el físic Miguel Alcubierre i el 'payo' hem va deixar fascinat amb la teoria del motor de propulsió a distorsió.

Així que no me n'he pogut estar i he buscat 'por ahi' una mica més d´informació:

Els físics i els aficionats de la ciència ficció coneixen de sobres l'impediment físic que imposa la teoria especial de la relativitat d'Einstein a que les coses es desplaçen a la velocitat de la llum o més ràpid.

Miguel Alcubierre ha trobat una manera teòrica de salvar aquest obstàcle sense violar la teoria de la relativitat. ¿En que consisteix la seva versió del propulsor a distorsió?

"En la relativitat, l'espai i el temps no son inmutables i absoluts; les seves propietats poden alterar-se. L'espai-temps es curva ó distorsiona com a resposta a la presència de materia i energia. La propulsió a distorsió és un exemple de cóm hauria de distorsionar-se l'espai-temps per permetre que un objecte —per exemple, una nau espacial— es mogui a velocitats arbitrariament altes.

El que es requereix és produïr una forta expansió del espai darrera de la nau i una contracció oposada davant d'aquesta. Així, es l'espai mateix el que empeny la nau sense que aquesta es mogui a traves de l'espai.
Per descomtat, la comoditat té el seu preu: per distorsionar l'espai fa falta un camp d'energia, i en aquest cas, l'energia necessària ha de tenir l'extranya propietat de produïr antigravetat (repulsió gravitacional en lloc d'atracció). Aixó es coneix com energia negativa, i fins ara no s´ha trobat en la natura"

Ja veieu quin 'lumbreres aquest mariaxi', així que si voleu més informació relativa a aquest tema no dubteu en anar a la seguent direcció:

Més ràpid que la llum

Xiao.

Afegir a del.icio.us Buscar a Technorati Destacar a digg Destacar a menéame Destacar a La Tafanera